Pukeutumistyylin löytäminen ja asupersoonallisuudet

Kun ajattelet tyyliä, tuleeko mieleesi sana muoti? Molemmat sanat kuuluvat yhteen, mutta kummallakin on oma roolinsa ja merkityksensä asukokonaisuuden suunnittelussa.

Tyyli on hyvin persoonallinen asia. Kun ymmärrät kuka olet, löydät myös oman persoonallisen tyylisi. Tällä ei ole tyylin kanssa merkitystä, koska oma persoonallinen tyylisi säilyy koko ikäsi. Olet ainutlaatuinen, hyväksy se ja ole onnellinen.

Muoti esittelee useita erilaisia muotoja taukoamatta. Huolimatta ulkopuolisesta paineesta, Sinun täytyy valjastaa muoti oman tyylisi palvelijaksi. Päätä, mikä on vartalosi persoonallisuus. Päätä mikä on asupersoonallisuutesi. Valintatilanteessa valitse vaate, jossa tunnet olosi mukavimmaksi ja kotoisimmaksi. Varaa aikaa ja harkitse rehellisesti. Tämä on tärkeää uuden tyyliminäsi löytämiseksi.

Jokaisella meistä on ainutlaatuinen elämäntyyli, persoonallisuus, piirteet ja muodot. Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat pukeutumistyylin päättämiseen ja valitsemiseen. Kun tiedämme värianalyysiin perustuvan vuodenaikamme, se ohjaa meidät sopivaan asutyyliin tai -persoonallisuuteen. Jokaisella väriryhmällä on omat ominaisuutensa, esim. Talvi on dramaattinen, Kesä pehmeä ja naisellinen, Syksy luonnollinen ja urheilullinen, Kevät raikas ja nuorekas.

Monet naiset ovat tyytyväisiä tämänhetkiseen pukeutumistyyliinsä ja persoonallisuuteensa. Jotkut ehkä valitsevat tietyn tyylin, koska he yrittävät uhmata vanhempiaan. Ilmiö tulee toistuvasti esille sukupolvi toisensa jälkeen. Jotkut naiset taas eivät ole milloinkaan ajatelleet mitään tiettyä vaatetustyyliä ja päätyvät ylläpitämään liian monia.

Yksi asukokonaisuuden luomisen perusteita on pitäytyminen yhdessä tai enintään kahdessa asupersoonallisuudessa ja -tyylissä. Katsotaanpa mitä se merkitsee.

”Talvinainen” on usein tyypillinen dramaatikko tai klassikko. Hänellä on usein huomiota herättävä, eloisa väritys; tummat tai valkoiset hiukset ja syvänväriset silmät, jotka tuovat mieleen draaman. Talven värit koostuvat hienostuneista, dramaattisista, joskus myös muodollisista väreistä, jotka ovat parhaimmillaan asuissa, jotka ”ylpeilevät” puhtailla linjoilla. Asukuvioissa tällä vuodenajalla täytyy olla rohkeat, eloisat kontrastit, jotka toimivat parhaiten kauempana kasvoista. Useimmiten talvinainen on parhaimmillaan yksivärisissä asuissa.


Adjektiivit tasapainoinen, rakastettava, tyyni, elegantti ja naisellinen kuuluvat ”kesänaiselle”. Hänen värinsä ovat klassisia tai hienostuneita. Siniset, roosat ja pastellit osoittavat tyyneyttä ja luovat charmia. Perinteiset, hyvin tasapainoiset, mutta pehmeät asut ovat täydellisiä ”kesälle”. Hänen pitäisi käyttää pehmeitä kuvioita, jotka sopivat hänen naisellisuuteensa. Usein löytävät oman asupersoonallisuutensa romanttisesta, klassisesta tai hienostuneesta.


Kun ajattelet ”syksyä” voit mieleen tulla koti-illat ystävien kanssa takkatulen loimussa, kävelyretket lehtien reunustamilla puistoteillä tai lenkit koiran kanssa raikkaassa syysilmassa. Me kuvaamme ”syksynaista” ja syksyn värejä; lämmin, ystävällinen, luonnollinen, tavallinen, urheilullinen, linjakkaat kuviot, skottiruudut ja värikkäät kuviot. Usein urheilullinen tai hienostunut asupersoonallisuus, joskus jopa dramaattinen.


Entä sitten ”kevät”? Keväällä luonto syntyy ja herää uudelleen. Hyväntahtoinen, välitön, luonnollinen, herkkä, hienotunteinen, nuorekas mutta henkevä, valoisa ja rohkea kuvaa kevättä ja hänen värejään. “Kevätnainen” pitää nuorekkaita ja naisellisia asuja, hän arvostaa laatua ja se heijastuu myös hänen asukokonaisuudestaan. Kuvioiden tulisi olla raikkaita ja värikkäitä, mutta silti luoda pehmeä ja naisellinen ilme. Kevätnainen on usein hienostunut, romanttinen tai jopa klassinen pukeutuja.


Muista! Omat värisi vain ehdottavat kuinka voit pukeutua. Vartalosi on hyvin tärkeä osa asutyylisi persoonallisuutta. Ennen kuin ymmärrämme pukeutumispersoonallisuuttamme, meidän täytyy ensin opiskella omaa elämäntyyliämme nähdäksemme millaisiin toimiin otamme osaa ja kuinka paljon aikaa ne vievät elämästämme. Meidän pitää myös rehellisesti tiedostaa miltä näytämme ja miltä haluamme näyttää.

Miltä haluan näyttää

klassinen
seksikäs
tavallinen
selkeä ja yksinkertainen


tyylikäs
nuori
liikemiesmäinen


luova
äidillinen
naisellinen
dramaattinen


urheilullinen
hienostunut
romanttinen
ammattimainen