Neljä yleistä ongelmaa vaatekaapissa

1. Vaatteiden kokoaminen

Vaatteet ja asusteet on hankittu yksittäisiä tilaisuuksia varten. Lopputulos on kasa sekalaisia yhteensopimattomia vaatteita ja asusteita.

2. Yksinkertaisesti liian paljon vaatteita

Impulsiivisen “aleostamisen” seurauksena vaatekaappi pursuaa vaatteita. Toisaalta vanhoja ei haluta heittää pois. Seuraksena on hämmennystä ja paljon aikaa vieviä pukeutumissessioita.

3. Painonvaihtelut

Vaatteita on kertynyt monia eri kokoja: silloin-, nyt- ja joskus-käyttötarkoituksiin. Meillä on liikaa ja liian vähän, luultavasti ei yhdistely- eikä vaihtelumahdollisuuksia.

4. ”Kaikki muu ensin”

Vaatehankintojen esteenä voi olla oikeita ja syyllisyyden aiheuttamia esteitä: ”Lapset ensin”,  ”ei minulla ole varaa vaatteisiin”, “sitten kun laihdun”. Henkilö saattaa tuntea syyllisyyttä käyttäessään rahaa itseensä ja keskittää vaatehankintansa ”sinisten farkkujen” ympärille.

Kuinka saisimme vaateongelmamme ratkaistuksi?

Värianalyysin avulla opimme käyttämään oman vuodenaikamme värejä jo hankittujen mahdollisesti ”väärän” väristen vaatteiden kanssa. Vähin erin pyrimme poistamaan ”väärät” värit ja korvaamaan ne oikeilla.
Samalla aloitamme järkevän ostamisen; yksinkertaisen ja vähemmän rahaa kuluttavan, yhtaikaa toimivan ja helposti yhdisteltävän vaatetuksen hankkimisen omien väriemme pohjalta.