Analyysiin vaikuttavat tekijät

  • ihon väri
  • silmien väri
  • hiusten alkuperäinen väri
  • iiristen kuvio
  • väritesti

Edellä mainituista tekijöistä ei mikään ole yksinään ratkaiseva. Se on kaikkien tekijöiden summa, joista tärkein on väritesti.

Ihon väri, silmien väri ja hiusten väri määräytyy perintötekijöiden mukaan ja joitakin poikkeuksellisia ominaisuuksia saattaa esiintyä. Näin ollen kaikkien tekijöiden yhteisvaikutus on ratkaiseva. Ihmisen ihon perusväri ei muutu eliniän aikana. Sävy vain tummuu ja syvenee ruskettuessasi ja vaalenee ja haalistuu vanhetessa. Omat värisi sopivat sinulle lopun elämääsi.

Omat ”oikeat” värit korostavat kasvojen ja ihon hyviä puolia ja saavat aikaan raikkaan ja terveen vaikutelman. Väärät värit tuovat esiin varjoja, korostavat juonteita, saavat näyttämään kalpealta, keltaiselta tai heijastavat oman värinsä kasvoille.
Tärkeää on oppia tuntemaan jokainen väriryhmä erikseen ja tunnistaa sävyerot väreistä ja myös opeteltava unohtamaan omat värimieltymykset. On pyrittävä jokaisen henkilön kohdalla erikseen rehellisesti tulkitsemaan värin vaikutus ihoon.

Talvi- ja kesäryhmät molemmat ovat viileitä, kylmiä ja sinisävyisiä. Jokaisesta väristä on selvästi havaittavissa sininen, musta tai harmaa sävy.

Kevät ja syksy ovat keltapohjaisia lämpimiä sävyjä, joiden joka väristä on nähtävissä keltainen (kultainen) pohjaväri.

Vaikkakin sekä talvi- että kesäryhmät ovat molemmat sinisävyisiä, ovat ne luonteeltaan täysin erilaiset. Talvi on kova ja voimakas, kesä pehmeä ja hento. Samoin eroavat myös kevät ja syksy. Erityistä huomiota ansaitsevat eri vuodenaikojen kesken vihreän, punaisen, sinisen ja ruskean erot paleteissa.

Tarkkailemalla jatkuvasti värejä ja niiden sävyeroja opit helposti erottamaan ovatko ne luettavissa sini- vai keltapohjaisiin sävyihin.